اگر قصد ثبت شرکت دارید، اولین کاری که به شما توصیه میکنیم خواندن این مقاله هست تا با مفهوم شرکت کاملا آشنا شوید.

قانون تجارت فقط انواع شرکت و تعریف هر یک از آن ها را بیان کرده ولی در مورد تعریف یک شرکت هیچ تعریفی ارائه نکرده است.  ولی به طور کلی می توان گفت که شرکت مجموعه فعالیت های خاص تجاری ای است که دو یا چند نفر طی یک قرارداد با هم تواففق می کنند که تمام منافع و زیان ناشی از آن فعالیت را بین خود تقسیم کننند.

در ایران قانون گذار برای احقاق اهداف شرکت، شرکت را یک شخصیت جداگانه از اعضا تعیین کرده و آن را شخصیت فرضی شخصیت حقوقی نامیده است.

بعد از تشکیل یک شرکت تجاری یک مفهوم شخصیت حقوقی متولد  می شود  که همان شرکت است و  شخصیتی متقاوت با اعضای شرکت دارد.  بنابراین میتوان نتیجه گرفت که پس از ثبت شرکت، شخصیت و وظایف شرکت مستقل از شرکا و افراد شرکت می شود.

شرکت تجاری را می توان نوعی شرکت تحول یافته از شرکت مدنی دانست که در جمهوری اسلامی ایران در حقوق مدنی تشکیل شده  و به مبحث قانون تجارت و بحث تجاری مرتبط نیست.

مزایای  ثبت شرکت در تهران

ثبت شرکت مزایای زیادی برای کسب و کار افراد دارد از جمله مهم ترین آن ها می توان به مستقل شدن  شخصیت شرکت از شخصیت های حقیقی شرکت اشاره کرد که همان شخصیت حقوقی است. به موجب این امر تمامی دارایی های شرکت مختص به شخصیت حقوقی، خود شرکت می باشد که نتیجه این امر آن است که هیچ یک از اعضای شرکت قادر به دخل و تصرف شرکت به صورت جداگانه را ندارند. مثال اگر شرکتی ورشکسته شود هیچ ارتباطی به اعضا وشخصیت های حقوقی ندارد و بالعکس.

می توان مزیت های دیگر  ثبت شرکت را به صورت زیر بیان کرد:

1- شرکت اعتبار بیشتری نسبت به یک نفر دارد. زیرا که شرکت نتیجه مشارکت چند نفر بوده و در نتیجه کارایی ای که می دهد به مراتب بیشتر از یک نفر است.

2- موضوع مهمی که بسیار قابل توجه است این است که شرکت ها قوانین خاص خود را دارند و اداره کردن آن ها بایستی در چارچوب وظایف و قوانینی که در قانون های تجارت بیان شده است صورت گیرد.

3- مزیت دیگر ثبت شرکت این است که فوت یک فرد باعث از بین رفتن شرکت نمی شود و با فوت یک فرد شرکت به حیاط خود بدون هیچ ایرادی ادامه می دهد. و سهام فرد فوت شده بین وراث خود تقسیم می شود.
4- تمامی فعالیت ها و سابقه های شرکت ثبت می شود و در دسترس همه اعضا قرار می گیرد.
5- پس از ثبت شرکت ، شرکت سابقه و شخصیت جدید پیدا می کند که به فردی وابسته نمی شود و می تواند بدون وابستگی به افراد به وجود آید.

انواع شرکت برای ثبت در ایران

ماده 20 قانون تجارت شرکت را به چند نوع با توجه به نوع کاربری آن ها تقسیم کرده است و می توان ثبت کرد عبارت اند از:

 ثبت شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی خاص.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود.

ثبت شرکت تضامنی.

ثبت شرکت نسبی.

ثبت شرکت مختلط سهامی

ثبت شرکت مختلط غیر سهامی

ثبت شرکت تعاونی.

 ثبت انواع دیگر شرکت شامل شرکت دولتی، شرکت چند ملیتی یا کنسرسیوم.

ثبت هر یک از این شرکت ها مراحل خاص خود را دارد و هرکدام دارای قوانین خاص خود است. این شرکت ها هر کدام برای هدف خاصی تشکیل می شوند . در ایران بیشتر شرکت هایی که به ثبت می رسند اط نوع شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت تعاونی و شرکت تضامنی می باشند. بقیه شرکت ها به صورت معدود ثبت شده و تقریبا منسوخ شده اند.

هر یک از این شرکت ها تعاریف و قوانین خاص خود را دارند .که در مقاله های بعدی به توضیح هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان در مورد ثبت شرکت با مشاورین ما تماس بگیرید.

021-57731

02157768000

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + = 27

Call Now Buttonمشاوره رایگان 02157731